Thinking new Exhaust is causing the issue... - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 08-29-2013, 09:57 AM Thread Starter
WGLWRM
Registered User
1988 YJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2007
Location: FLORENCE, ARIZONA
Posts: 140
Thinking new Exhaust is causing the issue...

If its not one thing its another....

Went and had a new exhaust put on the worm.... Cat, pipes and muffler.... After driving around town making a few stops here and there, when I went to start up it took like for ever to get it to start. Turns over but just not running. Pumping the gass a couple times, turning it over and pumping one or two more time it fires up.

I read that due to the new cat there may be some serious heat coming off it and basicly cooking the fuel in the lines.... What do you all think? How do I take care of this?

The last cat I had on there, well lets just say when the dude took it off, it came off in like oh 30 diffrent pieces.

WGLWRM is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 08-29-2013, 10:09 AM
rykemc
Registered User
1988 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jun 2011
Location: lubbock
Posts: 577
Fuel lines run down drivers side of frame, exhaust is on passenger side.. Correct?

My Jeep build. :)

http://www.jeepforum.com/forum/f12/m...build-1502848/

APRIL 2013 YJOTM

JUNE 2014 YJOTM
rykemc is offline  
post #3 of 6 Old 08-29-2013, 10:23 AM Thread Starter
WGLWRM
Registered User
1988 YJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2007
Location: FLORENCE, ARIZONA
Posts: 140
yes sir....

Let me add.... HEI distro, new fuel pump again... third on this year... new fuel filter, fuel sending unit... 2500 miles on a rebuilt.... by the time I get done with all this, I could have bought a new Jeep. But where is the fun in that....lol
WGLWRM is offline  
post #4 of 6 Old 08-29-2013, 02:03 PM
CB10101
Registered User
1988 YJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2012
Location: Canton
Posts: 201
Does the new cat have the small pipe that comes back for the egr valve?
CB10101 is offline  
post #5 of 6 Old 08-30-2013, 09:59 AM Thread Starter
WGLWRM
Registered User
1988 YJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2007
Location: FLORENCE, ARIZONA
Posts: 140
To be honest I have no idea....
WGLWRM is offline  
post #6 of 6 Old 08-30-2013, 10:00 AM Thread Starter
WGLWRM
Registered User
1988 YJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2007
Location: FLORENCE, ARIZONA
Posts: 140
where would I check to see if it does?
WGLWRM is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome