small problems after lift install - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 04-07-2007, 07:13 PM Thread Starter
zoomin0074
Registered User
1994 YJ Wrangler 
 
Join Date: May 2006
Location: Troy, MI.
Posts: 261
small problems after lift install

After installing the blackmountain 3.5" lift and 32's I have to push the shifter really hard and hold it in the park position to get the key out of the ignition. Also while engine is running in park or in drive with the brake on I have a engine vibration which wasnt there before the lift & transfer case drop. Any ideas on how to fix these issues?


94 4.0L Auto
SOA Lift on 35's
Red Jeep club #435
zoomin0074 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 04-08-2007, 02:14 AM
Richmond88yj
Eat, Sleep, Jeep
 
Richmond88yj's Avatar
1988 YJ Wrangler 
 
Join Date: Mar 2004
Location: Chesterfield VA
Posts: 2,111
I'm assuming your shifter is on the column...

With the t-case drop you've changed the linkage geometry. Crawl up under the rig and add about 1/2 of length (adjustable) to where the linkage meets the trans shifter lever.

As for the vibes, make sure your valve cover is not hitting your firewall (common on t-case drops). If it is loosen the 2 bolts holding the trans to the skid, and using a bottle jack push the trans and engine forward about an inch. Then re-tighten trans bolts.

If not hitting the firewall, Re-torque your trans bolts and outrigger assy on the skid, might be just someting you overlooked.
Richmond88yj is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Lift Install Problems.... Unlimited04 TJ Wrangler Technical Forum 22 04-20-2010 05:43 PM
lift kit install problems... jmkeo74 TJ Wrangler Technical Forum 6 02-23-2008 03:00 PM
Problems with lift install No Fear Jeep TJ Wrangler Technical Forum 3 06-16-2007 02:34 PM
More Problems with Lift Install rjkjoe TJ Wrangler Technical Forum 11 09-25-2005 11:13 AM
several problems since my re 4.5 lift install incubus2012 TJ Wrangler Technical Forum 6 05-25-2005 11:06 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome