post #1 of Old 05-21-2010, 06:51 PM Thread Starter
superman_jjs
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2009
Location: Washington
Posts: 34
Not charging/ Check engine light

the CEL came on and I noticed that my voltage was low.
I broke out my charger that has a charging system tester and it showed a big fat goose egg (0). I had the altenator tested and it was good.
I was unable to find a voltage regulator and was told, by the parts store and the dealership, that the voltage regulator is in the ECU.

my question is could it be something else?
how often have you seen the ECU going out for the voltage regulator?


Thanks,

superman_jjs is offline  
post #2 of Old 05-21-2010, 07:00 PM
Mark05059
Registered User
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Mar 2009
Location: quechee Vermont
Posts: 4,687
its more common to find the 2 fuses blown for the alternator then the ECU bad.

Check those first.

1998 ZJ 5.2 Auto

1989 Wrangler Black Bone Stock 2.5l 5spd
/l , [____],
|---L--[]lllllll[]-
()_) ()_)==O=)_)
Mark05059 is offline  
post #3 of Old 05-22-2010, 10:04 AM Thread Starter
superman_jjs
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2009
Location: Washington
Posts: 34
Thanks, i will have to take a look at the fuses.
superman_jjs is offline  
post #4 of Old 05-22-2010, 10:07 AM Thread Starter
superman_jjs
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2009
Location: Washington
Posts: 34
I dont have the orginal engine compartment fuse box cover.
Can someone provide a listing of the layout for the fuse box?

Thanks
superman_jjs is offline  
post #5 of Old 05-22-2010, 10:33 AM
Roadyy
Registered User
1994 YJ Wrangler 
 
Join Date: Mar 2010
Location: Down South
Posts: 1,591
Did you only have one parts house test it?
We have seen several times where 1 said it was good and the next one said it was shot.
Some of those testers aren't very accurate.
We just went thru this on another thread in here.
Look thru the search feature and you will see what I mean.
I'm at work at the moment and don't have my book with me. I'm sure you can find it if you use the search tool at the top center of the thread list.
Happy hunting and sorry I couldn't help anymore than this for now.
Another tip for finding out if it is indeed the alt. Check your cel codes and see if you are getting an alt. field code, if so then I would go buy a new alt.
Roadyy is offline  
post #6 of Old 05-22-2010, 12:15 PM Thread Starter
superman_jjs
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2009
Location: Washington
Posts: 34
Thanks for the info.

i am getting the 41 alt field code

is there a difference between the 75 and 90 amp alt other than the amp difference?
I pulled out he fuses yesterday and none seemed to be bad.

Last edited by superman_jjs; 05-22-2010 at 12:16 PM. Reason: added some info
superman_jjs is offline  
post #7 of Old 05-22-2010, 04:57 PM Thread Starter
superman_jjs
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2009
Location: Washington
Posts: 34
Thanks for the help.
I took out the alt again and just replaced it.
like magic it worked.

Thanks for the help.
superman_jjs is offline  
post #8 of Old 05-22-2010, 08:24 PM
Roadyy
Registered User
1994 YJ Wrangler 
 
Join Date: Mar 2010
Location: Down South
Posts: 1,591
You are very welcome,Glad you are back on the road again.
Roadyy is offline  
Reply

Tags
cel , check engine light , computer , ecu , voltage


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
check engine light and continous engine hickup GRN_BEAST95 YJ Wrangler Technical Forum 11 09-02-2009 01:19 PM
Newby needing help with Check engine light/check gauges/stalling DannyDuvall TJ Wrangler Technical Forum 2 08-23-2008 08:02 AM
O/D Light Not Working & Check Engine Light On JeepMom2 TJ Wrangler Technical Forum 2 12-24-2006 08:43 AM
brake light switch (check engine light)? JoeBeJeepin TJ Wrangler Technical Forum 1 02-14-2006 04:48 PM
Check engine light and engine sthal after cleaning battery posts AirborneSilva TJ Wrangler Technical Forum 4 05-26-2003 11:43 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome