no start, brake lights didn't work - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 04-05-2010, 03:52 PM Thread Starter
njmrenegade
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ontario, Canada
Posts: 253
no start, brake lights didn't work

last night after a movie it was about 10*C and we get in the jeep, i turned the key and got the dash lights on but no start, this happened before and everything electrical worked, so last time i pushed the brake and it started after that, i tried that again last night and there was alot of resistance and the brake lights didn't work, anyone know what the hell is going on?

njmrenegade is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 04-05-2010, 04:09 PM
idaholtby
Registered User
1991 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2008
Location: Meridian
Posts: 2,563
Hard to say with your description. Does you CEL lamp come on when the ignition is first turned on before going to start when this problem presents it'self?
idaholtby is offline  
post #3 of 5 Old 04-05-2010, 05:05 PM Thread Starter
njmrenegade
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ontario, Canada
Posts: 253
Quote:
Originally Posted by idaholtby View Post
Hard to say with your description. Does you CEL lamp come on when the ignition is first turned on before going to start when this problem presents it'self?
i can't remember if the light came on before or after, i should have ran a code, is there any other things you would need to tell what the problem is
njmrenegade is offline  
post #4 of 5 Old 04-05-2010, 05:58 PM
idaholtby
Registered User
1991 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2008
Location: Meridian
Posts: 2,563
Well,.. Check and pay attention to the CEL lamp the next time you try to start when this problem occurs. If the CEL does not light with the ignition turned on before you go to start, then you likely have bad capacitors in your ecm (don't fret, it is easily repaired for $5bucks if this is the case). You need to rule this out before looking elsewhere.
idaholtby is offline  
post #5 of 5 Old 04-05-2010, 06:12 PM Thread Starter
njmrenegade
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ontario, Canada
Posts: 253
ok ill try to remember that, thanks
njmrenegade is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Brake Lights not working...all other lights work Dashash TJ Wrangler Technical Forum 14 07-06-2015 08:29 AM
Lights and Accesories work, but won't start YJMan327 YJ Wrangler Technical Forum 3 03-12-2010 09:22 AM
brake lights don't work when lights are on driftbandito YJ Wrangler Technical Forum 3 12-02-2008 02:35 AM
brake lights don't work at all. jeep n00b YJ Wrangler Technical Forum 11 03-12-2008 07:35 PM
brake lights don't work mcruickshank YJ Wrangler Technical Forum 3 05-30-2007 09:56 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome