Need help ASAP!!! Unknown problem?? - Page 2 - JeepForum.com

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #16 of 20 Old 05-16-2010, 02:49 PM Thread Starter
aolitesnsirens
Registered User
1991 YJ Wrangler 
 
Join Date: May 2010
Location: Canyon Country
Posts: 39
Quote:
Originally Posted by MLJeeper View Post
Im not sure, but yeah i think so.
What about the starter relay on the passenger side firewall?? I just read this on another website...

This Relay Will Cause Your Engine To Crank But Never To Start When It Goes Bad. This Relay Is Located On The Inside Of The Passenger Fender Well. It Only Takes Minutes To Replace With A Few Tools For Anyone & Does Not Require A Mechanic. If You Can Not Start Your Engine & It Just Cranks-This May Be The Problem.

http://www.teamgrandwagoneer.com/par...iled/3724.html

aolitesnsirens is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #17 of 20 Old 05-16-2010, 03:01 PM
MLJeeper
Registered User
 
MLJeeper's Avatar
1988 YJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2004
Location: Birmingham, Al.
Posts: 5,025
Does your engine crank but immediately shuts off or does it roll over and never fire at all?

Your limited slip differential sucks.

Quote:
Originally Posted by Anticanman View Post
Any video of the sound?
MLJeeper is offline  
post #18 of 20 Old 05-16-2010, 03:12 PM Thread Starter
aolitesnsirens
Registered User
1991 YJ Wrangler 
 
Join Date: May 2010
Location: Canyon Country
Posts: 39
Quote:
Originally Posted by MLJeeper View Post
Does your engine crank but immediately shuts off or does it roll over and never fire at all?
The engine cranks, does not fire. There is no fuel getting to the carb. I D/C'd the fuel pump from the jeep yesterday and connected it to a 12v power source and got the pump to work, so I know that the pump is good. However, I don't know why there is no power to the pump when it is connected to the vehicle. I haven't tested that starter relay yet, but that is the next thing I will do. I found that yesterday when I was looking for a fusable link that possibly could have gone bad and didn't know what that was until today when I googled the CPS and found electrical parts on another web site.
aolitesnsirens is offline  
post #19 of 20 Old 05-16-2010, 03:50 PM
Mark05059
Registered User
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Mar 2009
Location: quechee Vermont
Posts: 4,699
ground at the e-brake mount? Change the fuel pump relay with the asd relay and see if you have power at the fuel pump afterward.

1998 ZJ 5.2 Auto

1989 Wrangler Black Bone Stock 2.5l 5spd
/l , [____],
|---L--[]lllllll[]-
()_) ()_)==O=)_)
Mark05059 is offline  
post #20 of 20 Old 05-16-2010, 03:51 PM
89CoolJeep
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Location: new york
Posts: 28
On the drivers side firewall is a white box (outside firewall) that going bad causes a lot of things not to work, including running. It is 50 for a new one, try changing that. Also check your fusable links. Fusable link sounds a little more likely. I had fjusable link fall apart at 65 and the truck dies instantly. They are on the passenger side ,external a box with a lot of wires going to it, if the fusable link is bad it would be the same problems your having. If this is what is wrong, make sure you use special fusable link wire and put a fuse holder so you can change fuse if it blows. If you don't use correct wire the fuses will keeping blowing
89CoolJeep is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Help, unknown TJ problem.... (dead battery, now low idle) smcurry83 TJ Wrangler Technical Forum 14 05-10-2008 07:35 PM
Brake Problem!!! ASAP BJ5781 TJ Wrangler Technical Forum 3 04-27-2008 10:10 PM
98TJ Unknown problem... rangersmith TJ Wrangler Technical Forum 6 10-11-2006 06:54 PM
Unknown problem with 2001 TJ rcunning TJ Wrangler Technical Forum 12 02-20-2006 03:46 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome