gas gauge help!!!!!!!! - Page 2 - JeepForum.com
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #16 of 20 Old 10-19-2007, 04:00 AM
DaSham58
Registered User
 
DaSham58's Avatar
1987 YJ Wrangler 
 
Join Date: Dec 2005
Location: Scott Depot WV
Posts: 252
Mine was bouncing around, And when I filled the tank up the gauge would read way past full So I replaced the sending unit did not fix it I went and replaced all the gauges with AutoMeter Gauges still bounced around and was reading way past full when I filled up. My problem was right under the dash right above the emergency brake there is a plug where the rear wirering harness with the fuel sending unit wires is connects to the front I unpluged it and used some electric cleaner and grease and plugged it all up and now all is good! No more bouncing and reads acurate now. Hope this helpes!


Poor People Have Poor Ways!
DaSham58 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #17 of 20 Old 10-19-2007, 08:32 AM
amg61
Registered User
 
amg61's Avatar
1990 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 290
Quote:
Originally Posted by DaSham58
Mine was bouncing around, And when I filled the tank up the gauge would read way past full So I replaced the sending unit did not fix it I went and replaced all the gauges with AutoMeter Gauges still bounced around and was reading way past full when I filled up. My problem was right under the dash right above the emergency brake there is a plug where the rear wirering harness with the fuel sending unit wires is connects to the front I unpluged it and used some electric cleaner and grease and plugged it all up and now all is good! No more bouncing and reads acurate now. Hope this helpes!

can you be more specific about that harness/plug, what it looks like, or do you have a picture? this would be an easy fix if it were the cause, so i just want to make sure i'm looking at the correct plug/harness. thanks.

TFI/GM HEI Hybrid, MC2100, M.O.R.E. greasable shackles, TJ flares, AtoZ Fab Rocker panel, 31" BFG AT; Getting there.....
amg61 is offline  
post #18 of 20 Old 10-19-2007, 11:31 AM
DaSham58
Registered User
 
DaSham58's Avatar
1987 YJ Wrangler 
 
Join Date: Dec 2005
Location: Scott Depot WV
Posts: 252
Quote:
Originally Posted by amg61
can you be more specific about that harness/plug, what it looks like, or do you have a picture? this would be an easy fix if it were the cause, so i just want to make sure i'm looking at the correct plug/harness. thanks.
It would be hard to get a picture of it. Pretty close under there just look right above your emergency brake that is where it is.I will look at mine and see if I can get a pic of it .

Poor People Have Poor Ways!
DaSham58 is offline  
post #19 of 20 Old 10-19-2007, 11:56 AM
DaSham58
Registered User
 
DaSham58's Avatar
1987 YJ Wrangler 
 
Join Date: Dec 2005
Location: Scott Depot WV
Posts: 252
Ok it wasnt as bad as I thought it would be here is the picture of the plug. Unplug it and get some spray electrical cleaner and some electrical grease that solved my problem!

Name:  plug.JPG
Views: 24
Size:  57.3 KB

Poor People Have Poor Ways!
DaSham58 is offline  
post #20 of 20 Old 10-19-2007, 12:03 PM
amg61
Registered User
 
amg61's Avatar
1990 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 290
awesome pic!!! thanks!!! will take a look later.

TFI/GM HEI Hybrid, MC2100, M.O.R.E. greasable shackles, TJ flares, AtoZ Fab Rocker panel, 31" BFG AT; Getting there.....
amg61 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
reading 0 on gauge volt battery gauge alecmcmahon TJ Wrangler Technical Forum 13 04-19-2009 03:43 PM
98 Sahara no start no fuel gauge no volt gauge.Cps already changed... CrazyRobCustoms TJ Wrangler Technical Forum 5 03-25-2009 11:52 AM
Volt gauge problem, pegs the gauge 472cid TJ Wrangler Technical Forum 4 01-05-2009 06:52 PM
vacuum gauge in place of 4 wheel gauge Think YJ Wrangler Technical Forum 3 02-06-2007 11:15 AM
Oil Pressure Gauge and Fuel Gauge problems phattdraggon YJ Wrangler Technical Forum 5 05-11-2004 03:12 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome