post #1 of Old 09-13-2001, 11:20 AM Thread Starter
Srat
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: CA
Posts: 5
Engine Cutsout sometime

I loose all power and engine acts like it has no spark in and out. If I shut off and restart it seems to cure for a while. Has anybody had same prob?
HELP

Srat is offline  
post #2 of Old 09-13-2001, 11:28 AM Thread Starter
Srat
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: CA
Posts: 5
Sorry I have a '91 YJ with auto/ 4.0 injected
is there something that resets with the key?
Srat is offline  
post #3 of Old 09-13-2001, 01:00 PM
JeeperJay
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Westland, MI
Posts: 148
It could be many things. Distributor, coil, spark plugs, wires, or even a computer problem. My only suggestion is checking all those things one by one until you find the problem. Does all the power cut out or is it just the engine? If you're losing all power check the bettery connections and the alternator/voltage regulator.

1992 YJ, 2.5L 4-banger, 2" Lift, 31x10.5 BFG Mud Terrain, K&N Filter, Restrictor Removed, Hi-Lift, Custom bumpers, More to come...
JeeperJay is offline  
post #4 of Old 09-13-2001, 01:45 PM Thread Starter
Srat
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: CA
Posts: 5
Not the power just seems to loose engine spark.it will chug then small backfires if you give any gas. so it seems it is getting fuel. new wires 6mos. plugs, cap, rotor 8 mos.
Srat is offline  
post #5 of Old 09-13-2001, 02:35 PM
JeeperJay
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Westland, MI
Posts: 148
It could also be that you're not getting enough gas, possibly the fuel pump. From what I hear some of the early 90's YJ's have problems with this. I think there is also a recall involving the fuel pump on some models. Turn on the ignition and listen to the fuel pump, if its unusually loud that may be your problem.

1992 YJ, 2.5L 4-banger, 2" Lift, 31x10.5 BFG Mud Terrain, K&N Filter, Restrictor Removed, Hi-Lift, Custom bumpers, More to come...
JeeperJay is offline  
post #6 of Old 09-13-2001, 03:54 PM Thread Starter
Srat
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: CA
Posts: 5
Thanks I'll give a lison after work.
I changed the gas tank about 2 months ago and didn't replace the pump. "du"
it does seem funny that it would not recover after idleing if it can recover after being shut off.
Srat is offline  
post #7 of Old 09-18-2001, 10:16 PM
lostboy
Registered User
 
Join Date: May 2001
Location: NY
Posts: 533
see answer to engine cuts out on highway ...my ignition computer caused all of these symptoms

89 yj w/ mopar mpi and 4.0 head.94 ax-15 tranny and t-case, more mods comin.
lostboy is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Engine code p1281, engine cold for too long....which temperature thermostat to use? ShadowLawz TJ Wrangler Technical Forum 11 11-25-2014 11:23 AM
Engine wont turn over, solenoid clicks, hammer tapping starter gets the engine turnin zpmada YJ Wrangler Technical Forum 26 08-16-2011 07:00 PM
check engine light and continous engine hickup GRN_BEAST95 YJ Wrangler Technical Forum 11 09-02-2009 01:19 PM
Service engine light on!! Is it from H20 in radiator & engine coolant compartment?? chaznad TJ Wrangler Technical Forum 12 04-24-2005 08:57 PM
Check engine light and engine sthal after cleaning battery posts AirborneSilva TJ Wrangler Technical Forum 4 05-26-2003 11:43 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome