Bad NV3550 - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Wrangler Forums > YJ Wrangler Technical Forum > Bad NV3550

Introducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed Line~Artec JK 1 TON SWAP~Advance Adapters SYE Kits

Reply
Unread 04-13-2010, 01:55 PM   #1
Mickey-D
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2010
Location: Havelock, NC
Posts: 29
Bad NV3550

I just recently installed a new NV3550 from HighImpact.com on my 93 2.5L YJ and all is not well. It "clunks" when I let of the clutch, grinds when shifting into third, and rattles in 4th and 5th. HighImpact does not think it's the transmission. Do any other of the proud NV3550 owners have any experience with this issue? Any suggestions of something else causing these symptoms?

Mickey-D is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-13-2010, 02:00 PM   #2
SaxManClay
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2009
Location: Weymouth, MA
Posts: 806
I know for a fact that those transmissions are louder than most. 1st to 2nd gear is always a work-out, but I've never grinded when going into 3rd though. And there is a noticeable volume difference when when I'm stepping on the clutch or not, but no slamming. I would have a shop check it out to see if it's bad, then call highimpact again.
SaxManClay is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-13-2010, 02:19 PM   #3
Mickey-D
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2010
Location: Havelock, NC
Posts: 29
I took it to a shop, he drove it for 20 minutes, and said something is not right. He said it sounds like a bad bearing.
Mickey-D is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-13-2010, 03:27 PM   #4
vector6
Registered User
2001 TJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2005
Location: MGTN, WV
Posts: 1,043
Quote:
Originally Posted by Mickey-D View Post
I took it to a shop, he drove it for 20 minutes, and said something is not right. He said it sounds like a bad bearing.

sounds like a normal NV3550 to me..

mine makes noise, is rough 1st to 2nd.. but fine 3 > 4 > 5...

shift this tranny slow... its not a sportscar.... also i use Synchromesh Manual Transmission Fluid (32 oz.) by Pennzoil - Part 3501 - Advance Auto Parts

oil in mine works alot better i feel with this oil
vector6 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.