Another fuel pump issue - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Wrangler Forums > YJ Wrangler Technical Forum > Another fuel pump issue

Metalcloak's Black Friday & Small Business Saturday SaNEW!! HMF 50"-52" light bar mounting brackets!! NEW JK WRANGLER GRAB BARS NOW at ROCKRIDGE4WD

Reply
Unread 09-02-2013, 03:36 PM   #1
Unclejimbo
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Sep 2010
Location: Columbus, Ohio
Posts: 136
Another fuel pump issue

Trying to help a buddy figure out his fuel issue. When the key is on or off the fuel gauge is pegged at full, the pump wont prime when the key is turned on, I am only getting 8 volts back to the pump, relays are good, there isnt a ground at the ebrake, tore apart the pdc to clean everything up, checked every inch of wire from tank to engine, replaced the connector ends, tested pump and it work, we actually have it wired to a toggle switch right now so it can be driven. Changed out entire under dash harness due to a security system that way its fresh and good to go (plus that fixed mine). I think thats all ive tried, im sure im forgetting something. But I am at a wall, I am out of options besides swapping out the under hood harness. Oh yeah even tried another computer I had and still nothing. I know when I tested pins on the ecu I concluded the auto shutdown was being activated and have no clue why. Any help would be beyond appreciated as this has become a nightmare. Thanks

Unclejimbo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 09-02-2013, 06:58 PM   #2
Que89YJ
Web Wheeler
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2008
Location: Detroit, Michigan
Posts: 15,608
Pm sent. Call me
Que89YJ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 09-03-2013, 01:55 AM   #3
rep-tile
Registered User
2004 WJ 
 
Join Date: Jul 2013
Location: bakersfield, ca
Posts: 414
May be an issue with the ballast resistor; have you tried bypassing it?
rep-tile is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 09-03-2013, 05:10 AM   #4
Que89YJ
Web Wheeler
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2008
Location: Detroit, Michigan
Posts: 15,608
The 8 volts is the fuel level. I will have him fill in the fix when it's done. Hard to do this one on the forum.
Que89YJ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.