JeepForum.com

JeepForum.com (http://www.jeepforum.com/forum/)
-   YJ Wrangler Technical Forum (http://www.jeepforum.com/forum/f12/)
-   -   Another Electrical issue (http://www.jeepforum.com/forum/f12/another-electrical-issue-1653961/)

mayhem185 10-05-2013 03:44 PM

Another Electrical issue
 
MY 16 YEAR OLD SON'S 95 YJ. I have replaced the bulbs, the flasher relays and cleaned all grounds i could find. heres what i have going on:
when i turn on...
left turn signal: frt and rear works fine
right turn signal: solid in rear, nothing in front
parking lights: fine all around
hazards: driver frt, driver rear, passenger rear - blink, nothing passenger front and only left green arrow on dash blinks
parking lights/hazards: driver frt, driver rear, passenger rear - blink, passenger front - solid, however driver front turn signal and side marker light alternate blinking
THIS IS DRIVING ME CRAZY!!!!!!!
PLEASE HELP !!!!!! HE REALLY WANTS TO GET THIS ON THE STREET.
THANKS!!!!!!!!!!!!

JWELK 10-05-2013 05:24 PM

Welcome to the Forum:
What about brake lights on left rear? Sounds like the turn signal in the stalk. I had almost identical on my 99 Cherokee. I just operated the switch a couple of dozen times and it cleaned the contacts. I've never pulled the wheel, on a YJ, but there are hundreds of posts on this forum on how to do it, and the tools needed.


Regards,

Jim W

mayhem185 10-05-2013 06:23 PM

i didnt even think about brake lights? will check them and get back.

Mean Max 10-05-2013 06:47 PM

Sounds like the R/F side marker light bulb is out/broken connection.

FWIW, front side marker lights and front turn signals are designed to flash alternatively.

Max

zeus87gn 10-05-2013 06:48 PM

You have a bad socket in the right front

Mean Max 10-05-2013 06:55 PM

Quote:

Originally Posted by zeus87gn (Post 16585953)
You have a bad socket in the right front

I think you're right.

I misunderstood the description. I thought the RF worked on hazard.

Max

Old4X 10-05-2013 07:48 PM

Last one I chased, a mouse had chewed a wire loom and cut one of the wires going to socket. The simple stuff is sometimes perplexing.

zeus87gn 10-05-2013 08:04 PM

Quote:

Originally Posted by Old4X (Post 16587169)
Last one I chased, a mouse had chewed a wire loom and cut one of the wires going to socket. The simple stuff is sometimes perplexing.

Aint it the truth :highfive:

mayhem185 10-06-2013 05:37 AM

today we are replacing disintegrating fuel lines and i guess i will order new sockets. this is gonna be a new jeep by the time we are done chasing/fixing!!! we sure are learning alot.
THANKS for the help!!

Mean Max 10-06-2013 06:19 AM

Quote:

Originally Posted by mayhem185 (Post 16594313)
today we are replacing disintegrating fuel lines and i guess i will order new sockets. this is gonna be a new jeep by the time we are done chasing/fixing!!! we sure are learning alot.
THANKS for the help!!

http://www.jeepforum.com/forum/f12/h...emoval-981049/

Max

mayhem185 10-06-2013 08:00 AM

Quote:

Originally Posted by Mean Max (Post 16594673)

WOW!! That's a little rough!

well we replaced the bad fuel line, took out front right parking light socket to inspect it, pulled the bulb, turned it around and put it back in, VIOLA!!! started working again?! These vehicles are fun to say the least!!!
now on to replacing the sway bar bushings!!
Thanks guys!!

Mean Max 10-06-2013 08:40 AM

The bulb being in backwards is common. The required bulb is an 1157 dual element bulb that has 2 alignment pins that have higher/lower locations on the base of the socket to orient the bulb. They can be forced into the socket, and then it will have an issue.

Max

zeus87gn 10-07-2013 01:30 PM

I was close - the same thing happened to me but both my sockets were bad on that front corner

Mean Max 10-07-2013 04:22 PM

Quote:

Originally Posted by zeus87gn (Post 16629049)
I was close - the same thing happened to me but both my sockets were bad on that front corner

Not close! You nailed it!

Good on ya!

Max

The_Goob 10-07-2013 04:26 PM

Quote:

Originally Posted by mayhem185 (Post 16595865)
WOW!! That's a little rough!

well we replaced the bad fuel line, took out front right parking light socket to inspect it, pulled the bulb, turned it around and put it back in, VIOLA!!! started working again?! These vehicles are fun to say the least!!!
now on to replacing the sway bar bushings!!
Thanks guys!!

Keep this website favorited, trust me lol you will be back!:laugh::confused::2thumbsup:


The time now is 06:52 PM.

Powered by vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.