95 YJ Stereo Help - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Wrangler Forums > YJ Wrangler Technical Forum > 95 YJ Stereo Help

FS: Jeep Fog Light LED Bulbs! Several Brightness Options! Stainless Steel Door Hinge PinsPoly Door Hinge Bushings

Reply
Unread 05-25-2012, 01:45 PM   #1
Razorback23
Registered User
1995 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Fort Smith, Arkansas
Posts: 52
95 YJ Stereo Help

I was running some new speaker wire today for future rear speakers I will be putting in. When I was all done I hook the stereo back up to jeep and it wont turn on. So i got out the multimeter and this is what I found, the yellow wire (constant 12v) is not getting any power at all. My red wire (Ignition 12v) is fine it reads 12.7 so im all good there. Im not sure what fuses to check I have pictures down below but there is nothing in the radio slot. So does anyone know where that yellow wire runs to so i can check it or is there a fuse anywhere that might have blown. Also my dome light in my hard top hasn't been working lately, I dont know if that has anything do with it? Thanks

Here is the fuse box under the dash, should something be going into the radio slot?

photo-1-1-.jpg   photo-2-1-.jpg  

Last edited by Razorback23; 05-25-2012 at 03:33 PM..
Razorback23 is offline   Reply With Quote
Unread 05-25-2012, 03:01 PM   #2
Anticanman
Follow me
 
Anticanman's Avatar
1994 YJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ripon, California
Posts: 19,229
Check the fuse labeled "Radio".
__________________
Luck Favours The Prepared
[SIGPIC][/SIGPIC]
Anticanman is offline   Reply With Quote
Unread 05-25-2012, 04:05 PM   #3
Razorback23
Registered User
1995 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Fort Smith, Arkansas
Posts: 52
Quote:
Originally Posted by Anticanman View Post
Check the fuse labeled "Radio".
There is no fuse there. Look at the pictures above
Razorback23 is offline   Reply With Quote
Unread 05-25-2012, 04:21 PM   #4
sdotcarter
Registered User
1995 YJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Fort Kent, Me
Posts: 766
Check the wires. Mine were miscolored until I used a multi and found my true 12v.
sdotcarter is offline   Reply With Quote
Unread 05-25-2012, 05:06 PM   #5
Razorback23
Registered User
1995 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Fort Smith, Arkansas
Posts: 52
Quote:
Originally Posted by sdotcarter View Post
Check the wires. Mine were miscolored until I used a multi and found my true 12v.
My red wire(Ignition Power) is getting 12v but my yellow wire (Constant Power) is getting nothing at all. Shouldn't it still power on but just loose its memory when it turns off?
Razorback23 is offline   Reply With Quote
Unread 05-25-2012, 05:33 PM   #6
Luuca
Professional Novice
 
Luuca's Avatar
2005 LJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2012
Location: Corona, CA
Posts: 2,395
I had issues getting a solid ground on my stereo install last week. Ensure your grounds are good. Also: many stereos have a fuse on the back of them, check that one.

Edit: My "Radio"Fuse is empty as well.
__________________
91 YJ "Alice" 2.5L AX5 D30/35 -Busted Knuckles Yellow Jeep Club Club #91

05 LJ Rubi "Ghost" 4.0L Auto NV241 D44/44 locked 4" RE Lift 1" BL 33s
Luuca is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
1995 , no power , problem , stereo , YJ
Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.