post #16 of Old 02-06-2014, 02:22 PM Thread Starter
ffjgk
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2014
Location: Wreham
Posts: 24
Just got back to trying things out again, here's what happened. Started it up ran fine for about 2 minutes, then stalled out, I checked for fuel at the rail had plenty of pressure when I pushed in the stem. I turned it over and started right back up. Checked the voltage, for some reason on the gauge it showed it was about 13 volts. I hooked up a meter and was charging at 14 on my meter. I was holding it at a steady rpm about 2000 then it would sputter a little bit then it would stall. But this time it starts back up every time. Do you thInk it could be caused by a dirty throttle body or IAC. And do you know what the two codes are.

ffjgk is offline  
post #17 of Old 02-06-2014, 03:06 PM
The_Goob
Hell on Wheels
 
The_Goob's Avatar
1991 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jun 2012
Location: Walcott
Posts: 4,404
12 and 33 will always show
The_Goob is offline  
post #18 of Old 02-06-2014, 03:31 PM
Que89YJ
Web Wheeler
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2008
Location: Detroit
Posts: 20,783
You always start with the basics. Since you have fuel you need to assume air out spark. If you can hold idle up at 2000 by pushing the throttle the iac would be a good place to start. Does it die if you hold the throttle?
Que89YJ is offline  
post #19 of Old 02-06-2014, 04:13 PM Thread Starter
ffjgk
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2014
Location: Wreham
Posts: 24
Would you recommend to replace it or just clean it. And yes if I was holding it it would stall.
ffjgk is offline  
post #20 of Old 02-06-2014, 06:58 PM
Que89YJ
Web Wheeler
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2008
Location: Detroit
Posts: 20,783
Then it isn't the iac. I would still clean it. You are probably dealing with a spark issue. Cam, crank, or coil. Spend $10 & get a spark tester.
Que89YJ is offline  
post #21 of Old 02-17-2014, 08:52 AM Thread Starter
ffjgk
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2014
Location: Wreham
Posts: 24
Update..... just put in a new Tps due to braking when cleaning the throttle body, replaced the coil, the dist, cap,rotor and seems to run fine and hasn't stalled today. I seem to have a little skip when its idling, I have ordered a IAC since it looked pretty bad even after i cleaned it. found on for 12.00 so figured it was worth replacing. I'm hoping this takes care of it. Thanks for all the help
ffjgk is offline  
post #22 of Old 02-17-2014, 09:19 AM
Que89YJ
Web Wheeler
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2008
Location: Detroit
Posts: 20,783
Thanks for posting back the fix.
Que89YJ is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome