post #1 of Old 08-18-2011, 04:16 PM Thread Starter
I8AHUMR
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2009
Location: Dayton
Posts: 528
8.8 brakes

Just finished up my 8.8 swap. Question about the e-brake. Adjusted the pins for the drums and got the cables routed and tight. Push pedal down about 5 clicks and seems to work fine. Holds well in reverse but not so much in drive. Will these things self adjust? Curious why reverse is brakes fine but drive isn't? It rolls slightly in drive.


93 YJ, 4.0, 4.5" suspension, 33x13.5 Pitbull Rockers, Custom scratch and dent job...

05 WK, 5.7 Hemi, Quadra-Drive II
I8AHUMR is offline  
post #2 of Old 08-18-2011, 04:55 PM
mazyj
Registered User
1991 YJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2008
Location: Baltimore
Posts: 418
Ive had this problem with the stock parking brakes but it was reverse that would roll slightly. I always assumed it was due to how the shoes 'bit' into the drum differently that allowed for this difference. Are the shoes and hardware on the ebrake new?

91 wrangler 4.0L, 4 in Suspension lift, 1 inch Shackle Lift, 1 inch Body Lift, 35" BFG Mud Terrains, Warn Rockcrawler Front Bumper, Hand Throttle, HiLift, 12 pack of Natty Boh.
mazyj is offline  
post #3 of Old 08-18-2011, 05:08 PM Thread Starter
I8AHUMR
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2009
Location: Dayton
Posts: 528
Yeah everything is new. They should be self adjusting but one direction being better than the other doesn't make sense. I guess i need to drive it a bit more and see what happens. Only have about 5 miles on the new hardware. Did you solve yours?

93 YJ, 4.0, 4.5" suspension, 33x13.5 Pitbull Rockers, Custom scratch and dent job...

05 WK, 5.7 Hemi, Quadra-Drive II
I8AHUMR is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome