4x4 does not seem to work 92 YJ - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 12-14-2008, 11:38 AM Thread Starter
rockjock29bc
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Dec 2008
Location: Courtenay B.C. Canada
Posts: 2
4x4 does not seem to work 92 YJ

I have a 1992 Jeep YJ that I just bought used. It is Manual Transmission and has the 4cyl engine. When it snowed here the other day I popped it into 4 High to see how it worked. It felt like it was in 4x4 the revs changed on the engine and you could feel it shift into gear as if the transfer case was working no prob but my back tires would spin but not the front ones. Also there is no 4x4 indicator light that comes on in the dash but being it's my first Jeep I don't know if it has one. Anybody got some suggestions for me cause I'm lost. Thanks

rockjock29bc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 12-14-2008, 11:45 AM
Jeeeeeeeeeeeeep
Registered User
1991 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2008
Location: Michigan
Posts: 816
Yup, classic example of the faulty vacuum system! There are several "remedies" you could trouble shoot and fix what you have, install a posi-lock or cable like it, or do what I did and take the bolt out of the disconnect cover on the axle and slide the shift fork over and put a longer bolt in. That will hold the fork so the axle is connected and your four wheel drive will always work.

1991 Jeep Wrangler 2.5L, 5 speed
2003 SVT Cobra Supercharged 32V 4.6L, 6 speed
Jeeeeeeeeeeeeep is offline  
post #3 of 4 Old 12-14-2008, 12:25 PM Thread Starter
rockjock29bc
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Dec 2008
Location: Courtenay B.C. Canada
Posts: 2
Thanks man I got ahold of the guy that sold it to me this morning and he said it does have a red light on the dash that should come on and that it did work. He said that it must be one of the Vacumme hoses that had come loose and to check it somehow under the passenger front tire. Any idea how to about this.
rockjock29bc is offline  
post #4 of 4 Old 12-14-2008, 12:46 PM
Jeeeeeeeeeeeeep
Registered User
1991 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2008
Location: Michigan
Posts: 816
You just have to do some trouble shooting and check all the vacuum lines...the vacuum disconnect on our jeeps just sucks. I fought with mine for a while before I ditched it.

1991 Jeep Wrangler 2.5L, 5 speed
2003 SVT Cobra Supercharged 32V 4.6L, 6 speed
Jeeeeeeeeeeeeep is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
How well does this work? ksjeep226 JK Wrangler Technical Forum 4 07-22-2010 03:24 PM
Electrical work done yesterday now today stranded at WORK! Dannyboy6292 YJ Wrangler Technical Forum 8 01-05-2010 09:07 PM
What Will Work!!!!!!!!!!!! Trikerkeith YJ Wrangler Technical Forum 6 10-24-2008 12:10 PM
HELP!!!! 4.0 head guys will this work? I tried a different one that didn't work!!! jeepdude1987 YJ Wrangler Technical Forum 5 10-11-2008 11:35 AM
Speedometer and Tac work and don't work drzima TJ Wrangler Technical Forum 2 08-16-2008 12:39 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome