post #1 of Old 08-13-2013, 08:15 AM Thread Starter
Rproject
Registered User
1987 YJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sandwich, IL
Posts: 2,759
4LO 1st gear. Now stalling?

Since my Motorcraft upgrade, everything's been running great - until this weekend.

Went wheeling and due to the inclines, I put the automatic transmission in L while in 4LO. Shortly after the Wrangler started stalling out, even in park or neutral. It was struggle to keep her running for the rest of the day. This makes absolutely no sense to me.

I know I have a power steering pump that's going out, but I don't think it's related. I keep the fluid level good on the power steering pump reservoir.

Thoughts?


1996 White ZJ
1987 Maroon YJ (sideways build)
1996 Forest Green XJ

The "sideways" build thread: http://www.jeepforum.com/forum/f22/r...hread-2164793/
Rproject is offline  
post #2 of Old 08-13-2013, 02:30 PM Thread Starter
Rproject
Registered User
1987 YJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sandwich, IL
Posts: 2,759
Problem found. The 4LO and L gear coinciding with the stalling were simply coincidence. All the off roading I've been doing lately has readjusted the carb for me ---- and not in a good way. Readjusted the carb. All good to go.

Now I'll know that when she starts stumbling and fumbling out on the trail to check my mixture adjustment screws.

1996 White ZJ
1987 Maroon YJ (sideways build)
1996 Forest Green XJ

The "sideways" build thread: http://www.jeepforum.com/forum/f22/r...hread-2164793/
Rproject is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome