4H works but 4L doesn't - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Wrangler Forums > YJ Wrangler Technical Forum > 4H works but 4L doesn't

Rough Country Deals at JeepHut.comSave at JeepHut on Smittybilt Soft topsUp to $75 Cash Back on Your ARB Fridge Freezer Purchase

Reply
Unread 12-10-2010, 02:20 PM   #1
djfred
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2008
Location: Santa Clarita, California
Posts: 384
4H works but 4L doesn't

Hey,

So last time i was on a trail with my buddies, i got stuck on a hill.
I was going up on 4H, i went back and put it on 4L and my buddies noticied that the front wheel wasn't spinning.

on 4H the light comes on and front wheels spin.
but on 4L light comes on but front wheels don't spin.

Any suggestions?

EDIT: forgot to mention that i can feel the 4L some how kicks in cause when i put it in 4L, and I let go of the clutch without gassing it the car goes.



Thank you

__________________
--Now--
White 1992 YJ -- 4" Lift -- Tires 35x12.50x15 -- Magnaflow Exhaust & Cat -- K&N Air Filter -- Sanden OBA (Click for How-To)
--Future Mod--
Front D30 (4.88 w/ Powertrax No-Slip) -- Rear 8.8 (4.88 w/ ARB) -- Front Custom Bumper -- Custom Side Rock Guards -- Dual Snorkel (Coming Soon)
djfred is offline   Reply With Quote
Unread 12-10-2010, 02:43 PM   #2
SpideYJeep
Member
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2010
Location: El Lay, TRIP!
Posts: 428
Do you still have the stock vacuum set up and stock vacuum lines?
__________________
Wrenching isn't the problem, it's the brains attached to the hands...unfortunately, I'm lacking some of the former so that's why I'm asking you guys!!

Quote:
Originally Posted by YJake View Post
My YJ is so excited it's leaking oil!
SpideYJeep is offline   Reply With Quote
Unread 12-10-2010, 02:51 PM   #3
djfred
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2008
Location: Santa Clarita, California
Posts: 384
yes the vacuum lines are stock and so is the front axel
__________________
--Now--
White 1992 YJ -- 4" Lift -- Tires 35x12.50x15 -- Magnaflow Exhaust & Cat -- K&N Air Filter -- Sanden OBA (Click for How-To)
--Future Mod--
Front D30 (4.88 w/ Powertrax No-Slip) -- Rear 8.8 (4.88 w/ ARB) -- Front Custom Bumper -- Custom Side Rock Guards -- Dual Snorkel (Coming Soon)
djfred is offline   Reply With Quote
Unread 12-10-2010, 02:52 PM   #4
Destr0
Registered User
1994 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hebron, IN
Posts: 1,162
Have you tried 4H again since then to make sure it is still working? Maybe your vac disco died like so many do about the same time... Just a thought...
Destr0 is offline   Reply With Quote
Unread 12-10-2010, 02:59 PM   #5
djfred
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2008
Location: Santa Clarita, California
Posts: 384
yes on the trail once 4L wasn't being helpful i put it back in 4H and spun my front tires and got me out.
I have been tracing the vacuum tubes all morning trying to see if anything got disconnected or anything but they all seem fine.

Ill be hitting the trails this weekend again ill test it out.
__________________
--Now--
White 1992 YJ -- 4" Lift -- Tires 35x12.50x15 -- Magnaflow Exhaust & Cat -- K&N Air Filter -- Sanden OBA (Click for How-To)
--Future Mod--
Front D30 (4.88 w/ Powertrax No-Slip) -- Rear 8.8 (4.88 w/ ARB) -- Front Custom Bumper -- Custom Side Rock Guards -- Dual Snorkel (Coming Soon)
djfred is offline   Reply With Quote
Unread 12-11-2010, 10:53 AM   #6
Mywrangler94
Registered User
1994 YJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2010
Location: Staten Island, New York
Posts: 443
Sounds like a T-case problem not a vacuum problem If you have the vacuum available when you throw it into 4H, it is still available in 4L. If its getting cut off then I would check the vac switch at the T-case...and take it from there....just MHO
Mywrangler94 is offline   Reply With Quote
Unread 12-11-2010, 11:32 AM   #7
builder
Registered User
1995 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jun 2007
Location: Green Bay, WI
Posts: 391
When in 4L do you get 2L or just no front engagement?
__________________
95 YJ
builder is offline   Reply With Quote
Unread 12-11-2010, 08:29 PM   #8
hh65pilot
Registered User
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2009
Location: Corpus Christi
Posts: 91
Do you have a body lift? Try shifting with the shift boot removed or loose.
hh65pilot is offline   Reply With Quote
Unread 12-13-2010, 09:06 PM   #9
djfred
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2008
Location: Santa Clarita, California
Posts: 384
no body lift,

Solved issue.
I reset the Vacuum lines and now it works just fine.
__________________
--Now--
White 1992 YJ -- 4" Lift -- Tires 35x12.50x15 -- Magnaflow Exhaust & Cat -- K&N Air Filter -- Sanden OBA (Click for How-To)
--Future Mod--
Front D30 (4.88 w/ Powertrax No-Slip) -- Rear 8.8 (4.88 w/ ARB) -- Front Custom Bumper -- Custom Side Rock Guards -- Dual Snorkel (Coming Soon)
djfred is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.