4.2 Random tap from motor - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 09-02-2013, 02:17 PM Thread Starter
booboowv77
Registered User
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2011
Location: Hedgesville
Posts: 301
4.2 Random tap from motor

As the title says 4.2 has a random tab not specific to RPMS sounds like it is coming from the top center of motor. Number 3 plug is black the rest all seem fine, and the compression test all came up equal on all cylinders. I am going to tear in to figuring it out this week I just wanted to see where everyone thought I should start.

Thanks


GOOGLE IS YOUR FRIEND!!!
Just my toy!
89 YJ, Fresh 4.0, ax15, SOA w/410's, and about a million other things! :)
Built not Bought #759
booboowv77 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 09-02-2013, 03:04 PM
jimsahm
Registered User
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Sep 2010
Location: Navarre
Posts: 36
Plug wire... Distributor not firing.... If compression is good... Most likely electrical...

Jim
jimsahm is offline  
post #3 of 5 Old 09-02-2013, 03:09 PM Thread Starter
booboowv77
Registered User
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2011
Location: Hedgesville
Posts: 301
New coil and module in hei distributor, cap less than 6 months old I will check the wires.

GOOGLE IS YOUR FRIEND!!!
Just my toy!
89 YJ, Fresh 4.0, ax15, SOA w/410's, and about a million other things! :)
Built not Bought #759
booboowv77 is offline  
post #4 of 5 Old 09-03-2013, 01:11 PM Thread Starter
booboowv77
Registered User
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2011
Location: Hedgesville
Posts: 301
Thanks Jim I really fill stupid I have ran it around all day with know tapping. When I want out yesterday and looked Plug wire 3 was so tight from the recent timing adjustment it was all but popping off so I switched wires 2 - 3 and seems to be fine. Thanks again!

GOOGLE IS YOUR FRIEND!!!
Just my toy!
89 YJ, Fresh 4.0, ax15, SOA w/410's, and about a million other things! :)
Built not Bought #759
booboowv77 is offline  
post #5 of 5 Old 09-03-2013, 02:56 PM
jimsahm
Registered User
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Sep 2010
Location: Navarre
Posts: 36
You are most welcome.... Glad it was easy!
jimsahm is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome