1994 YJ Oil Pressure goes down - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 05-01-2013, 12:16 PM Thread Starter
sherrodk
Registered User
1994 YJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2009
Location: Tennessee
Posts: 11
1994 YJ Oil Pressure goes down

I have this problem where my oil pressure will be between 40 and 50 when its first started, than after about 10 minutes of driving it will drop down to 0 to 10. It will stay there. I have changed the oil and filter, and the oil sending unit but has not helped. Any ideas. Also do not see any oil leaks at all.

1994 YJ 2.5 with 120,000 miles

sherrodk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 05-01-2013, 07:25 PM
RustedWrangler
Registered User
1990 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jun 2009
Location: Bristow
Posts: 601
Mine drops to about 25-30. Probably time for both of us to think about replacing oil pumps.

www.RCPFA.com
RustedWrangler is offline  
post #3 of 4 Old 05-02-2013, 10:50 AM
cojab
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,318
I have the same issue. I read a thread on here a couple of weeks ago about another member that had the same issue also. I'm sure I wont remember this completely correctly but the jest of his thread was that while troubleshooting he removed his sending unit I believe, cleaned the oil passages and problem solved. Gauge has read correctly at about 40psi since. He had feedback from others on that thread that did the same fix with same results. Worth a shot before dropping the pan for a pump.
Hopefully someone else has better details or the link to that thread for you. You might try a quick search for it also. I know the info is in here somewhere. Next time I find it I wont be such a knucklehead and I'll bookmark it since I need to do this as well.
cojab is offline  
post #4 of 4 Old 05-02-2013, 11:30 AM
skyj
Web Wheeler
1990 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2011
Location: Helena
Posts: 4,050
It could be a number of things, start with the easy one others have suggested. It could so be your main and rod bearings on the crank or the cam bearings. Usually that's the case when you start up and you get high pressure cause the oil is not as thin as it is when it was a cold motor, then as the motor warms and the oil thins a bit and you drop pressure.

build thread: http://www.jeepforum.com/forum/f22/skyj-eccentric-build-1467426/ '90 YJ 5.2 magnum MPI, AX15, NP231 SYE, Dana 30 4.56 open/ 8.8 4.56 detriot locker. 1" shackles
2" BL, 4" stretch all on saggy waggy springs.
skyj is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome