1993 yj 2.5 quit running wont start? - Page 6 - JeepForum.com

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #76 of 80 Old 05-30-2013, 02:54 PM Thread Starter
bedwards24676
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2013
Location: Brewton
Posts: 262
Quote:
Originally Posted by Que89YJ
remrmber the battery reset after you replace it.
Will do

bedwards24676 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #77 of 80 Old 05-30-2013, 05:28 PM Thread Starter
bedwards24676
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2013
Location: Brewton
Posts: 262
Quote:
Originally Posted by Que89YJ
absolutely. 52 and 22 will definitely cause it to run bad.
Ok Que help me out. New temp sensor. Disconnected battery still code 22. Connector looks good. Wiring looks good. Can I do a resistance test on the wiring. I know if anyone knows its you. If so tell me where to hook to on the other end. And if there's anything else that may be causing this let me know ill take a look at it.
bedwards24676 is offline  
post #78 of 80 Old 05-30-2013, 07:05 PM
Que89YJ
Web Wheeler
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2008
Location: Detroit
Posts: 22,863
pm sent. call me

Fault codes:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Mean Max pics of everything:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

How to use Google to search the forum:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

No Start:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Que89YJ is offline  
post #79 of 80 Old 06-01-2013, 09:36 PM Thread Starter
bedwards24676
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2013
Location: Brewton
Posts: 262
Alright guys I'm happy to say after 1 problem turned into about 3 she is fixed. At least these 3 problems. Hell it's a YJ. Y'all know what I'm talking about. I have posted the fixes to the wont start (broke rotor button), code 52 high fuel pressure 71psi (blocked return inside tank), and the latest code 22 temp sensor. I recently put a thermostat in right before I pulled this code. Me knowing not much about these jeeps yet. I replaced the temp sensor. Still was there. Que guided me through putting the meter on the sensor and wires trouble shooting all looked good. Then he suggested like in many other threads here that I may have air in the thermostat housing right where the sensor is. Improper burping on my behalf. I took his advice installed a flushing "T" in the inlet hose. Started her up took the cap off the tee and here come the bubbles. Got all the air out. Disconnected the battery to clear the codes and went for a ride. That jeep drove better than I could have dreamed. It's been screwed up with problem here problem there since I bought it. Thanks to Que, Pete, and Max for all the help. This forum is full of fellow jeep addicts that want to lend a hand. All you have to do is sit back and learn.
bedwards24676 is offline  
post #80 of 80 Old 06-01-2013, 10:05 PM
Luuca
Typical /f12 Hooligan
 
Luuca's Avatar
2005 LJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2012
Location: Corona
Posts: 5,070
Quote:
Originally Posted by bedwards24676
Alright guys I'm happy to say after 1 problem turned into about 3 she is fixed. At least these 3 problems. Hell it's a YJ. Y'all know what I'm talking about. I have posted the fixes to the wont start (broke rotor button), code 52 high fuel pressure 71psi (blocked return inside tank), and the latest code 22 temp sensor. I recently put a thermostat in right before I pulled this code. Me knowing not much about these jeeps yet. I replaced the temp sensor. Still was there. Que guided me through putting the meter on the sensor and wires trouble shooting all looked good. Then he suggested like in many other threads here that I may have air in the thermostat housing right where the sensor is. Improper burping on my behalf. I took his advice installed a flushing "T" in the inlet hose. Started her up took the cap off the tee and here come the bubbles. Got all the air out. Disconnected the battery to clear the codes and went for a ride. That jeep drove better than I could have dreamed. It's been screwed up with problem here problem there since I bought it. Thanks to Que, Pete, and Max for all the help. This forum is full of fellow jeep addicts that want to lend a hand. All you have to do is sit back and learn.
Que and Max are the Seal Team 6 of the YJ Forums.

Sent by my pretentious iPhone.

91 YJ "Alice" 4.0L, AX-15, NP 231 w/HnT Flange, Adams Driveshafts F/R, 2.5" OME 36Rs, 5/8" /f12 Booms, 32" Yoko ATs, 4.10 D30/35 Aussie Lockers F/R
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
YJOTM never
05 LJ Rubicon "Ghost"

Luck Favours The Prepared
Luuca is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome