1993 Jeep Sahara cluster connector - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 11-12-2011, 06:23 PM Thread Starter
b2super
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2011
Location: West Islip
Posts: 66
1993 Jeep Sahara cluster connector

trying to diagnose why my speedometer is not working. want to check terminal 13 of the instrument cluster connector. but I'm not to sure how to unclip connector. I really don't want to break anything and I know I'm doing it wrong. I already removed the speed sensor connector. didn't get any voltage there and now need to check for continuity.

b2super is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 11-12-2011, 06:38 PM
superj
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: corpus christi
Posts: 7,057
picture?

I don't feel like working on anything at this time so i sold my yj.
superj is offline  
post #3 of 5 Old 11-13-2011, 02:20 PM Thread Starter
b2super
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2011
Location: West Islip
Posts: 66
was able to get connector off. took instrument panel off and noticed some corrosion and belive this is the problem. a little leary about taking cable out and inspecting. was thinking of hardwiring. but unsure which of connector wires go to where. looks like I have 3 hard points to connect wire to on speedo. some pictures.



b2super is offline  
post #4 of 5 Old 11-20-2011, 03:10 PM Thread Starter
b2super
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2011
Location: West Islip
Posts: 66
took off instrument panel today. took off speed/tach circuit ribbon. used a fiberglass pen and cleaned corrosion. noticed breack in the speedometer circuit and some other thining on sone other circuits. used a circit writer and filled in the gaps, dried with heatgun on low. reassembled and now works like a charm. this was all do to jeepforum, without the help of another members I would have never even would have attemped this repair. read, read and more read. great site.http://imgur.com/a/xp10d
b2super is offline  
post #5 of 5 Old 01-23-2013, 03:20 PM Thread Starter
b2super
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2011
Location: West Islip
Posts: 66
just to update. the repaired ribbon worked for a while but it broke again. I searched on ebay for another cluster that was cheap and had a good ribbon. I didn't care how many miles was on the ebay cluster I just wanted the ribbon. Found one for $50.00 and bought it. switched it to mine and now I am good to go. A word of caution, if you have a water issue tackle that before you do this. My problem arose because of a bad windshield seal.
b2super is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
1993 Wrangler Sahara undercoating b2super YJ Wrangler Technical Forum 4 06-23-2012 10:16 PM
back of instrument cluster which connector goes where Jeepsr4me TJ Wrangler Technical Forum 15 10-03-2011 12:07 PM
Just got my first jeep 1993 yj sahara Flint007 YJ Wrangler Technical Forum 2 07-26-2011 05:03 AM
Soft Top recommendation for 1993 YJ Sahara weerwolv YJ Wrangler Technical Forum 11 02-27-2011 09:22 PM
Question on 1993 Sahara Springs Ksplayland YJ Wrangler Technical Forum 7 12-04-2007 07:56 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome