post #1 of Old 01-23-2012, 04:29 PM Thread Starter
jrooneo
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Location: Saint Louis
Posts: 1
Windshield Wipers run on 'low' in delay

Hi, I have a 95 cherokee and she has been having some electrical problems lately. Recently the wiperblades will run on any delay setting as if it were the 'low' non-delay setting. At first it would run for 10 swipes on 'low' before going to the correct delay setting. Now they just stay non-delay. Any suggestions? Aside from speed setting they operate fine.

jrooneo is offline  
post #2 of Old 01-23-2012, 05:31 PM
billb2011
Registered User
1999 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Minford
Posts: 172
My '99 does that and I was told that the delay switch is in the wiper motor itself, so you either have to put a new motor in or live with it....I chose the latter.

"If you lend somebody $20 and you never see that person again, you might consider that money well spent." ~unknown
billb2011 is offline  
post #3 of Old 01-23-2012, 05:51 PM
Callelle
Registered User
1997 XJ Cherokee 
 
Join Date: Apr 2011
Location: Attica
Posts: 337
Replace the motor, it's what happened to mine.
Callelle is offline  
post #4 of Old 01-23-2012, 06:13 PM
KF4SQB
Registered User
1994 XJ Cherokee 
 
Join Date: Nov 2009
Location: SouthWest Georgia
Posts: 561
The '99 may be different, but the older XJ's delay control isn't in the wiper motor. Its in a small box that mounts with velcro to the front of the lower dash trim panel on the driver's side. Its a small box, app. 1 1/2 X 2 X 3 (working from memory here), with a wiring harness plugged in on each end of it. I'll practically guarantee that this small box is your problem, as it houses all the electronics for the intermittent function.

4-wheeling: because football, basketball, baseball, and golf only require one ball!


Confidence: The feeling you get just before you fully understand the situation!
KF4SQB is offline  
Reply

Tags
electrical , wipers


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Wipers have only HIGH, no low or delay, and they don't "park" PUNISHER_VETTE XJ Cherokee Technical Forum 15 05-01-2014 11:49 AM
Delay Wipers Holder350 XJ Cherokee Technical Forum 3 07-26-2010 01:32 PM
Installing delay wipers? Hussler XJ Cherokee Technical Forum 3 01-06-2010 11:24 PM
??? power locks, delay on wipers, vents and cruise control....all doesnt work!!! Elliottm2333 XJ Cherokee Technical Forum 4 03-11-2007 06:29 PM
windshield wiper delay?? thebubba1018 XJ Cherokee Technical Forum 6 02-27-2005 08:23 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome