Starting Issue!! - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 05-21-2011, 09:09 PM Thread Starter
jeeper16
Registered User
1999 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2007
Location: Parkersburg, WV
Posts: 60
Starting Issue!!

I purchased a cherokee this past week and it has had no issues starting. But this evening i went to start it but it wouldnt turn over the lights would just come on on the dash. I messed around with it and the only time it will even turn over and start is when it is in neutral. I have no clue what would be wrong with it! i need some help lol
ohh and the lights are out on the 4wd and the gears if that would have anything to do with something

jeeper16 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 05-21-2011, 09:14 PM
Saudade
Registered User
1988 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2008
Location: SoCal
Posts: 1,388
If it starts in Neutral but not in park, it's likely the neutral safety switch.
Saudade is offline  
post #3 of 6 Old 05-21-2011, 09:16 PM Thread Starter
jeeper16
Registered User
1999 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2007
Location: Parkersburg, WV
Posts: 60
yea i was just looking into that... is there a way just to clean it bc i heard its really expensive to replace?
jeeper16 is offline  
post #4 of 6 Old 05-21-2011, 09:31 PM
cornbrizzle
Registered User
1992 XJ Cherokee 
 
Join Date: Aug 2007
Location: High Springs
Posts: 1,211
http://jeepin.com/features/nss






Brizzle

“Don’t Tread On Me”


www.highsprings.com
cornbrizzle is offline  
post #5 of 6 Old 05-22-2011, 04:05 AM
tjwalker
It's the crank sensor!
 
tjwalker's Avatar
1999 XJ Cherokee 
 
Join Date: Nov 2007
Location: Central Minnesota
Posts: 8,746
Garage
Try cleaning/refurbishing your NSS as mentioned. This oftentimes restores full function.

Here is yet another link in the "how-to".

http://go.jeep-xj.info/HowtoNSSrebuild.htm

Good luck and let us know how it goes!

99 Cherokee, 4.0 AW4, NP242
Past Jeeps: 49 Willys, 81 Scrambler, 88 Comanche
Without "data", all you have is an opinion!
tjwalker is offline  
post #6 of 6 Old 05-22-2011, 11:40 PM Thread Starter
jeeper16
Registered User
1999 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2007
Location: Parkersburg, WV
Posts: 60
Alright guys appreciate the help ill get on that and see what happens!
jeeper16 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Starting issue? Or not? Crunch XJ Cherokee Technical Forum 4 03-29-2010 02:13 PM
98 XJ 4.0 Starting Issue... rustedxj XJ Cherokee Technical Forum 3 09-21-2009 06:55 PM
Starting Issue Dannyboy18 XJ Cherokee Technical Forum 3 12-12-2008 07:14 AM
Another starting issue DKBlaze XJ Cherokee Technical Forum 1 02-21-2007 11:15 AM
Starting issue? corbox1 XJ Cherokee Technical Forum 5 08-23-2005 12:14 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome