runs rough after a hard launch - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 11 Old 12-12-2006, 03:34 PM Thread Starter
StreetJeep
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Lake Orion, Mi
Posts: 46
runs rough after a hard launch

I haven't read anywhere about this but here goes. Has had a tune up within 1500 miles using Champion truck plugs, copper connector cap and rotor. Wires are good. Checked codes and nothing. Checked the TPS and it works smoothly with no dead spots. But after I launch over half pedal from a light it will idle rough for about a week. Then it slowly idles better after that. I'm sort of at a loss. Could it be the injectors? Possibly the fuel filter? If anyone has experienced this let me know what you did to fix it. Thanks in advance.

StreetJeep is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 Old 12-13-2006, 06:39 PM Thread Starter
StreetJeep
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Lake Orion, Mi
Posts: 46
Anyone????
StreetJeep is offline  
post #3 of 11 Old 12-13-2006, 07:59 PM
georgesxj
Registered User
 
Join Date: May 2005
Location: Raleigh NC
Posts: 203
It may be that the fuel filter is clogged up so when you hit the gas it pushes trash into the line and you have to wait till it dislodges itself. The filter should be changed every year or two anyway so it wouldn't hurt to put a new one in and try it out. There only like 10 bucks if you have a pre 97'. If you have a newer jeep it's inside the tanke and a little more tricky to change.

92 Sport
RE 3.5" super flex
31 x 10.5 Dunlop Mudrovers
Custom rack and rails
Hella 4000's on top
and lots of problems to still work out

We all like jeep pics
georgesxj is offline  
post #4 of 11 Old 12-13-2006, 08:05 PM
Rock Kustoms
Registered User
 
Rock Kustoms's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Wolcott, CT
Posts: 3,845
how about a year, motor, tranny, tcase etc
Rock Kustoms is offline  
post #5 of 11 Old 12-13-2006, 09:23 PM
Haleyes
Registered User
1996 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2005
Location: 2nd bedroom on the left
Posts: 1,425
Don't launch hard?

Haleyes is offline  
post #6 of 11 Old 12-14-2006, 02:39 PM Thread Starter
StreetJeep
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Lake Orion, Mi
Posts: 46
Its a 92 Limited, aw4, np242. The fuel filter is a possibility. Thats going to get changed next.

Haleyes,
I'm not an old man. Unless you ask my wife. Then I am an old man. But I'm still a kid at heart. So the floorings will continue.
StreetJeep is offline  
post #7 of 11 Old 12-15-2006, 05:36 PM Thread Starter
StreetJeep
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Lake Orion, Mi
Posts: 46
Okay, changed the fuel filter. Still idles rough. The filter that was in there looked to be no more than a couple years old. Could bad injectors cause this? Or possibly a faulty MAP sensor or O2 sensor not throwing a code? Did this year have a CPS?
StreetJeep is offline  
post #8 of 11 Old 12-15-2006, 07:55 PM
SlimGoaty
Registered User
 
SlimGoaty's Avatar
1997 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jan 2005
Location: Centralia
Posts: 1,133
give her a good seafoam and clean the TB and IAC just to make sure everyone is happy.


My buildup on CherokeeForum

97 XJ 4.0, AW4, 231, RE 5.5, Tom Woods DS, AA SYE, 35x12.50 KM2,
Upgraded Harness, PIAA bulbs, Rustys Tie-Rod, L&L Fab bumper,
Quadratec 9500i Winch, Aussie locker, 4.88's
SlimGoaty is offline  
post #9 of 11 Old 12-16-2006, 10:30 AM Thread Starter
StreetJeep
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Lake Orion, Mi
Posts: 46
I did both of those. Sorry forgot to write that. I cleaned the throttle body and IAC then ran a bottle of sea foam through it. Half in the tank and the other half in the throttle body. My neighbor saw the smoke and came running up the hill.
StreetJeep is offline  
post #10 of 11 Old 12-16-2006, 10:41 AM
Matt Gertsch
www.lp.org
 
Matt Gertsch's Avatar
1999 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jan 2005
Location: Nor Cal
Posts: 8,858
Check your cat.

Derpy Hooves for President in 2012
Matt Gertsch is offline  
post #11 of 11 Old 12-17-2006, 06:21 PM Thread Starter
StreetJeep
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Lake Orion, Mi
Posts: 46
No I dont think the cats a problem.
StreetJeep is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
New to Jeepin: Bought 89 Cherokee, it starts and runs but runs rough and stalls in D stockli XJ Cherokee Technical Forum 7 04-29-2013 08:48 PM
HELP! 4.o hard to start runs rough back fires NEW DIST nanasjeep XJ Cherokee Technical Forum 12 11-21-2009 08:59 AM
4.0 runs rough and gets 7 MPG Chip682 XJ Cherokee Technical Forum 9 03-23-2009 10:39 AM
runs rough lrzmsr XJ Cherokee Technical Forum 5 05-04-2008 08:59 AM
Runs rough when warm, help Hendo_10 XJ Cherokee Technical Forum 4 01-03-2006 02:50 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome