runs great cold but when warm it runs bad. - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Cherokee & Comanche Forums > XJ Cherokee Technical Forum > runs great cold but when warm it runs bad.

JKS Now Available at www.baseline4x4.com, Trackbars, SkidsFS: 2007-2013 Jeep Wrangler "HALO" Angel Eye KitFS: Wranger BRIGHT License Plate LED! Just $3! Great value

Reply
Unread 06-23-2011, 08:38 PM   #1
flaneryjunior99
Registered User
1999 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2011
Location: Elkhorn City, KY
Posts: 3
runs great cold but when warm it runs bad.

my jeep runs great when cold but when up to operating temp it runs like crap, i checked the fuel pressure its good, no vaccum leaks, i can hook it up on a OTC Genysis it will show a ingnition coil #1 and #2 but i cleared it didn't come back on . I can watch it with the genysis when idling or driving no misfires on any cylinders. Could it be the ingnition coil bar?

flaneryjunior99 is offline   Reply With Quote
Unread 06-23-2011, 09:08 PM   #2
xjfever
Web Wheeler
 
xjfever's Avatar
1995 XJ Cherokee 
 
Join Date: Feb 2008
Location: north Ga.
Posts: 14,212
It could be that it is suffering from heat soak which is common for a failing electrical component. Once it gets to a certain temp it doesn't work correctly but functions fine when cool.
__________________
  1. '95 XJ country edition, 4" coils/3/4" spacers, HD leafs with extra main added in, Ironman adjustable control arms, rough country shackles, aussie locker, JK rubicon shocks, 35" mudder's, soft 8's, cobra cb
  2. Sold'99 WJ limited, 4.7L, 3" IRO lift. Bilstein shocks, JK rubicon wheels, 255/70/17's, carolina driveshaft, IRO adjustable control arms, IRO adjustable A-arm
  3. Sold '00 TJ, 4" lift, rusty's adjustable control arms, skyjacker shocks, rock krawler adj. trac-bar,rugged ridge SYE and RE driveshaft, soft 8's, 35" mud king xt's,XJ HP D30 w/aussie locker, 4:88 yukon gears, hella 500's, rock crusher diff covers
4. 04 Dodge ram 1500 quadcab, yes, it has a hemi.
5. '08 BMW X3, Mods in progress.
xjfever is offline   Reply With Quote
Unread 06-24-2011, 01:21 AM   #3
ratmonkey
R.I.P.
 
ratmonkey's Avatar
1997 ZJ 
 
Join Date: Dec 2006
Location: , Pennsylvania
Posts: 19,796
Also possible bad o2 sensor. Fuel trims running stupid rich or lean?
__________________
'97 zj 5.2, some stuff, some other suff, and some things that even work sometimes.

ratmonkey is offline   Reply With Quote
Unread 07-06-2011, 03:43 PM   #4
flaneryjunior99
Registered User
1999 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2011
Location: Elkhorn City, KY
Posts: 3
the 99 only has one oxygen sensor i cut the catalatic converter off no change. replaced the camshaft position sensor no change, I replaced the ingnition coil bar no change.
It is showing p0351 and p0352 ingnition coil A and B circuit malfunction.
I broke into the harness traced the wires to the pcm nothing broken.
Ive had ppl tell me it is the pcm.
What do u all think?
flaneryjunior99 is offline   Reply With Quote
Unread 07-09-2011, 05:29 PM   #5
flaneryjunior99
Registered User
1999 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2011
Location: Elkhorn City, KY
Posts: 3
i put a pcm in it no change..
flaneryjunior99 is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.