Rough Starts - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 10-03-2013, 11:02 AM Thread Starter
smpotter12
Registered User
1988 XJ Cherokee 
 
Join Date: Sep 2012
Location: madera
Posts: 31
Rough Starts

The ol' jeep has been starting a little weird the past few days. In the morning when I crank it it will start really really fast. Then other times it cranks and starts normally. And then sometimes it cranks longer than normal and once it starts it feels rough and has white exhaust coming from the tail pipe. Once I give it some gas it starts running normal.

Any ideas before it decides to not start one day and leaves me stranded?

Thanks!

smpotter12 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 10-04-2013, 12:57 PM
Kalali
Registered User
2000 XJ Cherokee 
 
Join Date: Apr 2012
Location: Ocean
Posts: 643
Fuel pump check valve
Kalali is offline  
post #3 of 6 Old 10-07-2013, 11:02 AM Thread Starter
smpotter12
Registered User
1988 XJ Cherokee 
 
Join Date: Sep 2012
Location: madera
Posts: 31
Seems like a possibility. It seems strange that after it sits over night that it will fire up really quick. If the check valve was leaking fuel back into the tank wouldn't my start ups in the morning take longer because it would have to pump fuel back into the fuel line?
smpotter12 is offline  
post #4 of 6 Old 10-07-2013, 09:24 PM
Holder350
Registered User
1995 XJ Cherokee 
 
Join Date: Oct 2007
Location: Whitesburg
Posts: 5,293
Could be a leaky injector dribbling fuel into the cylinder when its warm.

just a guess

Sent from my phone where correct grammar is difficult.

95' XJ Country - Stock Skids - D30/D35 Limited Slip - 3" Lift - 31x10.50R15 - 4.0 HO - AX15 - NP231

98' XJ Classic - D30/C8.25 - 4.5" RC Lift - 33x12.50R15 - 4.0 HO - AW4 - NP231
Quote:
Originally Posted by Azzy View Post
You can tell the character of a person in how they treat someone who can do nothing for them.
Holder350 is offline  
post #5 of 6 Old 10-14-2013, 12:44 PM
lyfsux
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Feb 2013
Location: ingersoll
Posts: 12
having the same issue, did you happen to find any solutions recently?

2000 Jeep Grand 4.7 awd
2003 Ford F-350 7.3 4x4
2000 Honda RC51 1000 1x2
lyfsux is offline  
post #6 of 6 Old 10-16-2013, 10:53 AM Thread Starter
smpotter12
Registered User
1988 XJ Cherokee 
 
Join Date: Sep 2012
Location: madera
Posts: 31
No I haven't. It hasn't left me stranded anywhere yet so I haven't been forced to fix it yet. And I didn't get any good ideas on where to start from the forum. I'll post back here if I figure anything out.
smpotter12 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome