Please Help!! P0138, P0141 - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Cherokee & Comanche Forums > XJ Cherokee Technical Forum > Please Help!! P0138, P0141

NEW JK WRANGLER GRAB BARS NOW at ROCKRIDGE4WDThe Original 3/8" Ruffstuff Diff Cover!Offset Tie Rod Kit From RuffStuff!

Reply
Unread 12-22-2013, 09:56 PM   #1
Willscharowkee
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Location: Trenton, NJ
Posts: 4
Please Help!! P0138, P0141

Hey everybody, I'm new here earlier this year my car was stolen and I acquired a 98 XJ for $500 with 170k on it. So far I have put about $1000 in parts onto it, (junkyard rear for bad pinion bearings VERY noisy, fuel pump-extended crank and bad FLS, cat converter-blown apart, spark plugs and wires, alternator, belt) I am a mechanic by trade so I save money on labor. I have repaired about 3 DTC's that were coming up except p0138 p0141 for the downstream O2 sensor. New sensor I put in is the larger bodied Bosch sensor, also checked the heater fuse underhood and it is good and has battery voltage with engine running and cleaned the ground on the block. I was hoping for a schematic for the downstream o2 sensor? Also wondering if anyone knows where underneath a chaff or break may occur besides the driveshaft, b/c thats fine. The reading remains at 450mv with the engine running for that sensor but sensor 1 does go down (and it is the original). I cannot pull my car in the shop I work at anymore (new owners) so I'll have to crawl underneath and start probing. Just hoping for some tips on locations if I do find it is in the harness. I have searched incessantly and keep finding the same answers. It is my only vehicle and I drive 400 miles a week to get to work. Any help is appreciated. thanks!

Willscharowkee is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-26-2013, 12:59 PM   #2
Willscharowkee
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Location: Trenton, NJ
Posts: 4
I figured it out, both heater element wires open right above the transfer case, goodbye CEL
Willscharowkee is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-26-2013, 01:13 PM   #3
green97xjsport
Registered User
1997 XJ Cherokee 
 
Join Date: Dec 2013
Location: Litchfield, Ohio
Posts: 539
What is a "FLS", and "DTC's", thought I was familiar with all the acronyms?!
__________________
,======o00o.
/__||_l__l,\___\,___
l_--\__\__l_---[]llllll[]
_(o))_____(o))--o-))
green97xjsport is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-28-2013, 09:22 AM   #4
Willscharowkee
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Location: Trenton, NJ
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by green97xjsport View Post
What is a "FLS", and "DTC's", thought I was familiar with all the acronyms?!
FLS= fuel level sensor DTC= diagnostic trouble code like p0300 engine misfire
Willscharowkee is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-29-2013, 08:51 AM   #5
green97xjsport
Registered User
1997 XJ Cherokee 
 
Join Date: Dec 2013
Location: Litchfield, Ohio
Posts: 539
Yeah, it's been a while since I've use the 3 letter acronym for diagnostic trouble codes, since automotive school back in the 80's, just call them engine codes or check engine codes anymore, forgot about the fuels level sensors.

Did you get it figured out?
__________________
,======o00o.
/__||_l__l,\___\,___
l_--\__\__l_---[]llllll[]
_(o))_____(o))--o-))
green97xjsport is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-30-2013, 09:44 AM   #6
Willscharowkee
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Location: Trenton, NJ
Posts: 4
It's ok I'm just a nerd cause I do this for work but yes I did fix it, I've been dealing with this for a while because I had so many other things to fix but I neglected to ever pull the body side of the o2 sensor connector from out of that little cover and when I did I found the 2 heated element wire were missing like they were yanked out and they were layin on the transfercase so I hard wired them to the 02 sensor and its working fine but I doubt if this 02 sensor fails they will warranty it with snipped wires but its been
Good so far! Shoulda checked that before I posted thought this might have been more complicated.

Last edited by Willscharowkee; 12-30-2013 at 09:46 AM.. Reason: Misspelling
Willscharowkee is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.