Lost power then died - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Cherokee & Comanche Forums > XJ Cherokee Technical Forum > Lost power then died

Rugged Ridge 07-14 JK Sherpa Roof Rack available @ Oconee Rough Country Lift Kits and Parts!Great prices on seating!--Oconee Off-Road

Reply
Unread 08-22-2013, 08:24 AM   #1
Xj_Chick22
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Location: Ludlow, MA
Posts: 3
Lost power then died

NEED HELP!
I was driving to work this morning and I suddenly lost all power and the jeep died. I tried to restart it and it would turn over but never start. I have a 2000 XJ sport v6. I think it might be the CPS but I am curious if anyone else has had this problem too?

Xj_Chick22 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-22-2013, 08:26 AM   #2
S8NNG8
Registered User
1995 XJ Cherokee 
 
Join Date: Feb 2012
Location: Helena, Montana
Posts: 4,114
I just had this problem with the wifes ZJ. But it was the ground wire for the coil.
__________________
D3<!L!>3D
S8NNG8 is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-22-2013, 09:06 AM   #3
Xj_Chick22
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Location: Ludlow, MA
Posts: 3
My ground wire is very corroded so crossing my fingers that is it. Im gonna clean all the wires and replace any if i have to before buying a new crankshaft!
Xj_Chick22 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-22-2013, 09:10 AM   #4
S8NNG8
Registered User
1995 XJ Cherokee 
 
Join Date: Feb 2012
Location: Helena, Montana
Posts: 4,114
You may want to clean the battery posts too. Go to Walmart and get brass connectors for the battery, way less corrosive.
__________________
D3<!L!>3D
S8NNG8 is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-23-2013, 11:42 AM   #5
Xj_Chick22
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Location: Ludlow, MA
Posts: 3
I put a new ground wire in and cleaned all the sensors and wires with electric cleaner. Still nothing...
Xj_Chick22 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-23-2013, 11:58 AM   #6
S8NNG8
Registered User
1995 XJ Cherokee 
 
Join Date: Feb 2012
Location: Helena, Montana
Posts: 4,114
Perhaps your alternator and/or your battery are toast.
__________________
D3<!L!>3D
S8NNG8 is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.