Losses power after running for a couple of minutes - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Cherokee & Comanche Forums > XJ Cherokee Technical Forum > Losses power after running for a couple of minutes

Introducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed LineHalloween Savings to die for!We have Engo 10k Synthetic IN STOCK!!! Hurry while supplie

Reply
Unread 05-19-2013, 10:31 AM   #1
Dankennedy
Registered User
 
Join Date: May 2013
Location: ELON, North Carolina
Posts: 2
Losses power after running for a couple of minutes

Looking for help. I have a 2000 Grand Cherokee with 4.0 it starts ok after a couple of minutes it losses power. You try to go from a light and it does want to go. I have to push on the gas pedal much harder then normal. It will only run bad for a couple of minutes then run good. I had it in the driveway and got it to do it and at a idle it sounded like it was having a tough time sucking air in so I changed the idle air valve, then throttle position sensor,air & water temp sensors it is not throwing any codes. Any help would be appreciated!

Dankennedy is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-19-2013, 11:14 AM   #2
jeepmike99
Registered User
1999 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jan 2010
Location: Temecula, California
Posts: 15
I'm having the same problem with my '99 XJ. I'm thinking it's a fuel issue, so I'm looking forward to some answers to your thread.
jeepmike99 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-19-2013, 11:55 AM   #3
Dankennedy
Registered User
 
Join Date: May 2013
Location: ELON, North Carolina
Posts: 2
I checked fuel pressure it is good 50 PSI, I just checked the map sensor I think it is good. After running for a minute at an idle I can hear the air getting choked going in the motor it will run like that for a minute then run fine
Dankennedy is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-19-2013, 12:17 PM   #4
jeepmike99
Registered User
1999 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jan 2010
Location: Temecula, California
Posts: 15
I just went out and started it up and let idle for about 5 minutes and it never stalled out. It seems to only have the problem if I start it up and take off within a few minutes. I guess if I just let her do her thing then drive her, she'll be ok. I should know that since I'm married.
jeepmike99 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.