cluster voltage gauge showing wrong voltage. - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Cherokee & Comanche Forums > XJ Cherokee Technical Forum > cluster voltage gauge showing wrong voltage.

FS: 2007-2013 Jeep Wrangler "HALO" Angel Eye KitFS: Wranger BRIGHT License Plate LED! Just $3! Great valueEngo winches available at www.rockridge4wd.com! Free shipp

Reply
Unread 03-03-2005, 07:57 PM   #1
BackDraft
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Flora, IL
Posts: 229
cluster voltage gauge showing wrong voltage.

I've had the entire charging system checked, everything is above 13.5 volts...but the guage in the dash varies...daily actually.
I read in an odd post somewhere, about cutting a trace on the back of the cluster and wiring the guage directly to the alternator?


anybody remember this?

__________________
96 Cherokee Sport

4.0L I6 - HO, AW4 Auto Tranny / NP231 Transfer Case
Painted black stock steelies with 31x10.50's
BackDraft is offline   Reply With Quote
Unread 03-03-2005, 10:01 PM   #2
crashod
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Colorado
Posts: 81
I have the link at work. If someone doesn't post it before tomorrow I will.
__________________
[COLOR=DarkRed][SIZE=4]88 XJ Stock 201,XXX Miles[/SIZE][/COLOR]

Runs Great $750.00 From Second owner.
Everything but the Cruise control Works.

[URL=http://www.pms-clan.com/images/Forums/jeep/stuck_030505/stuck1.jpg]Stuck[/URL]
[url=http://www.pms-clan.com/images/Forums/jeep/crashod_new_rims_2.jpg]New Rims. Sorry It's so Dark[/url]
[url=http://rental01.routedtechnologies.com/html/images/dirty_jeep1.jpg]My Jeep[/url]
[url=http://rental01.routedtechnologies.com/html/images/dirty_jeep2.jpg]My Jeep 2[/url]
crashod is offline   Reply With Quote
Unread 03-03-2005, 11:05 PM   #3
canadianmudinus
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Currently In: MOBILE, AL
Posts: 135
i was driving the other day from SC to NH... during that snow storm.. around NJ i got alot of slat spraying all over me and i think it messed up my Alternator... and my gas guage... my alternator when under load would show the volts running down to almost 9 and everything would dim.. i hit it with a can of electronics cleaner and has since stoped and appears to run fine.. but my gas guage is still messed... will not read right... says 1/2 tank all the time unless you fill it up the it says full and SLOWLY trickles back to 1/2
i think the salt water on the road shorted something out...
canadianmudinus is offline   Reply With Quote
Unread 03-04-2005, 09:13 AM   #4
crashod
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Colorado
Posts: 81
This site was linked here before and it might help you. The guy has some pretty good articles about electrical stuff.
http://www.olypen.com/craigh/electrical.htm
__________________
[COLOR=DarkRed][SIZE=4]88 XJ Stock 201,XXX Miles[/SIZE][/COLOR]

Runs Great $750.00 From Second owner.
Everything but the Cruise control Works.

[URL=http://www.pms-clan.com/images/Forums/jeep/stuck_030505/stuck1.jpg]Stuck[/URL]
[url=http://www.pms-clan.com/images/Forums/jeep/crashod_new_rims_2.jpg]New Rims. Sorry It's so Dark[/url]
[url=http://rental01.routedtechnologies.com/html/images/dirty_jeep1.jpg]My Jeep[/url]
[url=http://rental01.routedtechnologies.com/html/images/dirty_jeep2.jpg]My Jeep 2[/url]
crashod is offline   Reply With Quote
Unread 03-04-2005, 12:06 PM   #5
BackDraft
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Flora, IL
Posts: 229
busted link?
__________________
96 Cherokee Sport

4.0L I6 - HO, AW4 Auto Tranny / NP231 Transfer Case
Painted black stock steelies with 31x10.50's
BackDraft is offline   Reply With Quote
Unread 03-04-2005, 03:58 PM   #6
crashod
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Colorado
Posts: 81
Works when I click on it... Hum, I don't know.
__________________
[COLOR=DarkRed][SIZE=4]88 XJ Stock 201,XXX Miles[/SIZE][/COLOR]

Runs Great $750.00 From Second owner.
Everything but the Cruise control Works.

[URL=http://www.pms-clan.com/images/Forums/jeep/stuck_030505/stuck1.jpg]Stuck[/URL]
[url=http://www.pms-clan.com/images/Forums/jeep/crashod_new_rims_2.jpg]New Rims. Sorry It's so Dark[/url]
[url=http://rental01.routedtechnologies.com/html/images/dirty_jeep1.jpg]My Jeep[/url]
[url=http://rental01.routedtechnologies.com/html/images/dirty_jeep2.jpg]My Jeep 2[/url]
crashod is offline   Reply With Quote
Unread 03-04-2005, 05:31 PM   #7
BackDraft
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Flora, IL
Posts: 229
that's weird, mustve been an internet-burp ....working fine now! Thanks!



that site was certianly helpful, but not quite what I was looking for, any other vounteers of information?
__________________
96 Cherokee Sport

4.0L I6 - HO, AW4 Auto Tranny / NP231 Transfer Case
Painted black stock steelies with 31x10.50's

Last edited by BackDraft; 03-04-2005 at 09:16 PM..
BackDraft is offline   Reply With Quote
Unread 03-12-2005, 01:44 PM   #8
jeep89
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 23
If the voltage is good, at 13-14volts at the battery, but not the gauge, and your lights are real dim, etc. check your ground strap. Look along your firewall until you see a braided cord. It should be in the middle attached to the firewall and back of the block.
jeep89 is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.