Check engine light and "No Bus" on tripometer - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 06-16-2010, 12:53 PM Thread Starter
Mikej1224
Registered User
1999 XJ Cherokee 
 
Join Date: Oct 2008
Location: Virginia
Posts: 74
Check engine light and "No Bus" on tripometer

I had been driving for about 5 minutes yesterday, and then the check engine light came on, and on the tripometer it said "no Bus". after 10-15 seconds both the check engine light and "no Bus" message went away. i experienced no other problems with the car during or after that time. i was wondering if there is any thing i should be concerned about because of this. it is a 1999 XJ 4.0L. thank you.

Mikej1224 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 06-16-2010, 01:20 PM
CJ7-Tim
Real Jeeps have dents
 
CJ7-Tim's Avatar
2000 XJ Cherokee 
 
Join Date: Apr 2002
Location: out in the garage - Minneapolis
Posts: 24,687
This is a common issue on 97-01 Cherokees. It is a problem with the connections at the back of the instrument cluster. There is no other problems with the Jeep. It often goes away by itself, if not you can whack the top of the dash with your hand.

Here is the real fix, remove the cluster and clean the connections. The Wrangler is similar to the Cherokee - Fix your TJ's dead gauges (write-up) - JeepForum.com

.

A recent Gallup public opinion poll shows the NRA, at 58% approval, has a higher approval rating than either Hillary Clinton or Barack Obama.

Progressive Liberalism: Bringing you new Healthcare ideas so wonderful, they have to include mandatory participation ...

Originally Posted by Ronald W. Reagan: Government is not the solution to our problems; Government is the problem.
CJ7-Tim is offline  
post #3 of 4 Old 06-16-2010, 01:42 PM Thread Starter
Mikej1224
Registered User
1999 XJ Cherokee 
 
Join Date: Oct 2008
Location: Virginia
Posts: 74
thanks Tim, that is most likely the issue. if it becomes a persistent problem, then i will take a look at the connections.
Mikej1224 is offline  
post #4 of 4 Old 06-16-2010, 01:54 PM
franknstn_cj5
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Charlottesville
Posts: 718
search search search
franknstn_cj5 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
1999 Cherokee: I changed anti-freeze now "CHECK ENGINE" light is on...What happened? adreed24 XJ Cherokee Technical Forum 3 01-04-2010 05:03 AM
Check engine light: trans ecm not "talking" to engine ecm RockRodHooligan XJ Cherokee Technical Forum 1 12-19-2007 08:16 PM
What are associated "Check Engine Light" problems? dcdude XJ Cherokee Technical Forum 6 09-04-2004 01:07 PM
"check engine light" diagnostics mcardld XJ Cherokee Technical Forum 8 08-02-2004 09:13 PM
Help! "Check Engine" light is on due to T-Stat install (read story)!! Ghetto2315 XJ Cherokee Technical Forum 1 11-24-2002 01:21 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome