Another weird starting problem - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 07-17-2013, 10:08 PM Thread Starter
freebird_78
Registered User
1997 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jul 2013
Location: LAS CRUCES
Posts: 25
Another weird starting problem

So the other day I accidentally left the glove box open which left the glove box light on, which drained my battery. Recharged the battery, but discovered a new weird issue.

When starting it up, it cranks fine. Has fuel pressure, has new ignition, has clean TB. But you need to give it gas to start it and keep it running for the first few seconds. Runs fine after that. Seems like the injectors aren't firing at idle for a while, then after a few seconds, everything is back to normal. Only started doing this after the battery drained.

Thoughts?

Thanks.

freebird_78 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 07-17-2013, 11:13 PM
Holder350
Registered User
1995 XJ Cherokee 
 
Join Date: Oct 2007
Location: Whitesburg
Posts: 5,293
Sometimes normal after a battery has been unhooked or dead. The computer needs about 3 full warm up drives before it relearns its parameters.

95' XJ Country - Stock Skids - D30/D35 Limited Slip - 3" Lift - 31x10.50R15 - 4.0 HO - AX15 - NP231

98' XJ Classic - D30/C8.25 - 4.5" RC Lift - 33x12.50R15 - 4.0 HO - AW4 - NP231
Quote:
Originally Posted by Azzy View Post
You can tell the character of a person in how they treat someone who can do nothing for them.
Holder350 is offline  
post #3 of 3 Old 07-18-2013, 07:27 AM
Dukenukemx
Registered User
1997 XJ Cherokee 
 
Join Date: May 2010
Location: New Jersey
Posts: 206
Yep perfectly normal. Sometimes I have to hold the gas with my foot for a good 5 minutes before the computer learns how to idle on it's own.

97 Jeep Cherokee Sport - Custom cone air, exhaust header, KYB, custom Stereo, 2.5 inch Rear lifted
98 Jeep Grand Cherokee - Custom cone air, exhaust header, KYB
Dukenukemx is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome