98 Cherokee Runs terrible cold but good warm - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Cherokee & Comanche Forums > XJ Cherokee Technical Forum > 98 Cherokee Runs terrible cold but good warm

Custom Axle Work at CCORRough Country Lift Kits and Parts!Swag Off Road BIG-HIT TJ-YJ Rear Bumper

Reply
Unread 09-28-2011, 01:57 PM   #1
officialvin
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: nj
Posts: 33
98 Cherokee Runs terrible cold but good warm

Hey. My cherokee runs terrible when i first start it up, it misses and sometimes stalls. it smells like its running very rich also. Once it warms up to 210 it runs pretty much perfect.. I had an issue with it randomly running bad while driving and idling and i replaced the upper o2 sensor and it was fine. about 2 days later this problem started. I have replaced the TPS IACV Air temp sensor in the intake.. Im thinking it may be the ECTS but my temp gauge works fine so im not sure.. also plugs wires cap and rotor are pretty new. Anyone have any ideas? thanks in advance

officialvin is offline   Reply With Quote
Unread 09-28-2011, 02:05 PM   #2
tjwalker
It's the crank sensor!
 
tjwalker's Avatar
1999 XJ Cherokee 
 
Join Date: Nov 2007
Location: Central Minnesota, MN
Posts: 8,434
Have you put a scan tool or a code reader on to see if you have any stored codes?
__________________
99 Cherokee, 4.0 AW4, NP242
Past Jeeps: 49 Willys, 81 Scrambler, 88 Comanche
Without "data", all you have is an opinion!
tjwalker is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.