89 was running rough now is fine. - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 05-26-2012, 10:33 AM Thread Starter
bigislandhikers
Registered User
1989 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2010
Location: Michigan
Posts: 158
89 was running rough now is fine.

I was in town with my 89 cherokee. Made a couple of stops. Towards the end of my trip the jeep started stuttering during accelaration. I pulled into a mcds drive thru and it was running really rough and acted like it wanted to stall out. I left it in nuetral when i could and kept it running. I made it through and got back on the road. For a time it was hard to accelerate and stuttered a lot. I babied it along for a while and by the time I got home it seemed to be running fine.

Took it for a drive this morning without any issues.

Any ideas what could have caused this? It sat for a time but I have been driving it for about a week without any issues until yesterday.

Thanks
BIH

bigislandhikers is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 05-26-2012, 03:54 PM
Saudade
Registered User
1988 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2008
Location: SoCal
Posts: 1,388
Impossible to say for sure. If you think it's the engine, then possibly a sparkplug or injector malfunction that cleared up. If/when it does it again, and if it's safe to pull over, do so. Open the hood and see if it's idling rough as though a cyl is misfiring. If so, disconnect one of the injector connectors and see if it's worse or the same. If worse, does it get better when reconnected (although maybe not fixed)? Do one at a time. If you find one that makes no difference, you've isolated the cyl.
Saudade is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
98 XJ Running rough, loss of power. Idles fine. JDavis83 XJ Cherokee Technical Forum 7 04-14-2016 01:46 PM
XJ Cold Start= rough idle, then fine after 5mins sfsutro XJ Cherokee Technical Forum 8 03-15-2014 07:50 PM
96 4.0, Starts fine, EXTREMELY rough idle, dies very soon after start Jameslol XJ Cherokee Technical Forum 8 01-20-2010 07:39 AM
Was running fine then died! tahoevicxj XJ Cherokee Technical Forum 3 04-03-2009 04:51 PM
was running fine until... stowboy XJ Cherokee Technical Forum 4 09-05-2007 12:55 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome