89 Cherokee 4.0 severe power loss & backfire! - Page 2 - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Cherokee & Comanche Forums > XJ Cherokee Technical Forum > 89 Cherokee 4.0 severe power loss & backfire!

ZONE 4.25" combo lift for TJ available at Rockridge4wJeep Wrangler Bushwacker Flat Fender Flare Sale at BaselinRIGID LED Light Blowout Sale - All Sizes, All Series, all

Reply
Unread 04-26-2010, 11:52 PM   #16
talentjeep
Registered User
1987 XJ Cherokee 
 
Join Date: Oct 2009
Location: talent,or
Posts: 1,226
i believe the Renix system doesn't engage fully until 300 RPM to prevent dry starts. computer was designed by an aircraft manufacturer so they wanted to prevent damage to the engine.

once you get the hang of it you can let off the key half a second before it fires and save a few starter turns. almost an art form in an of itself.

thanks for posting the fix! many people just run off and forget about us XJ lovers and leave us wondering what happened.

__________________
'87 XJ Pioneer with 32" KM2s, etc.
talentjeep is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 06-05-2014, 10:08 AM   #17
Jeep93cherokee
Registered User
1993 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2014
Location: Sykesville, Maryland
Posts: 2
Good idle but no power or acceleration

Hey guys big issue even the mechanics an my self are clueless an can't figure it out but here's the problem has good idle an once you accelerate it throws a fit back fires an has no power I changed the cap,rotor,wires,plugs that didn't fix it so I put a fuel filter on it still didn't fix it so my boss came over an we tried to pull codes an nothing so he said start it up so I did an he unplugged the crank shaft sensor an bam!! It ran like a champ for 2 days while we ordered a new one but when I put the new one in it still didn't fix it so he said it had to be the computer so I replaced that still nothing an it has no vacuum leaks cleaned all the grounds an still nothing tried to reset the computer runs good for 5 seconds an does the same things anyone have a idea or hint to throw out this things got me confused to no end
Jeep93cherokee is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.